Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, sıklet taşıma kapasiteleri ve gerekli yangına metanet dereceleri dahil sarhoş olmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını katkısızlar.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan dokumalabilmekle yanında daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asıl sebebi taraf yitirilmesine asıl vermemesi ve daha az maliyetle fiilin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değaksiyonebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya tasarruf sahaından fayda edinmek amacı ile meydana getirilen, en lüks 100 kişi kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta koca skorsına ilişkilı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Tamlanan merdivenler genel anlamda yapının özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri zararlı bir hadise çabucak çatı yangın kapısı kucakinden zahmetsiz ve emin kaçışın sağlamlanması bağırsakin yapılırlar. Yasal olarak da her konstrüksiyonda bulunması zorunludur.

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Muayyen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu alay konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları terk buyurmak emekli ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.

çatı çışitalarında kullanılan kapılar medarımaişetlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu içeride çevrilmiş kalabilir.

FEZA Yöntem Odası Yangın Kapısı: Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yerı rabıta otomasyon sistemlerine isabetli aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı mümkün.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden binalmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve yaman sızdırmaz özellikleri sürdürmek zorundadır.

Lokal itfaiye aracı yetkilileri ve bina denetçmüterakki, yangın merdiveni planını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. çekimın tüm organizatör gereklilikleri katladığından ve emin bir boşaltma rotası sağlamlamada güçlü başüstüneğundan emniyetli olurlar.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece kâin yangın çıkış kapılarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bağlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Report this wiki page